Emésztési problémák

image 14Az emésztési problémák a táplálkozással bevitt élelmiszerek feldolgozásának, lebontásának, felszívódásának és hasznosításának problémái. Nem választható el fentiektől a bélcsatorna normál flórájának, illetve tágabb értelemben az egész test normál flórájának fenntartása. Az előbbi sérülése esetén baktériumok (diszbiózis), férgek hordozásáról, az utóbbi esetében gombák, atkák, vírusok hordozásáról van szó sokszor a szervezet kevéssé jó vérellátású területein (bőr és szaruképletek, haj, körmök, fogak környezete, csontok, ízületek, csontos falú (arc)üregek, hasi zsigerek, korábbi gyulladásos, letokolt területek, stb. Másik fontos komponens az esetleges makro és mikro hiányállapotok megszüntetése (vitaminok, különösen a D3 vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek, stb.). Manapság az élelmiszeripar vegyszerterhelésével egyáltalán nem magától értetődő még a jó minőségű, tiszta, ideális esetben natív (pl. organikus) makronutriensekhez (fehérjék, zsírok, szénhidrátok) való megfelelő mennyiségű hozzájutás sem. Fenti tényezők bármelyike, akár többféle kombinációban is állhat egy-egy akár bagatellnek tűnő, évekig, évtizedekig elhúzódó emésztési zavar hátterében.

Share