Maheshwarananda: Jóga a mindennapi életben

MAHESHWARANANDA, PARAMHANS SWAMI: JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN RENDSZER, IBERA KIADÓ, 2005

joga"Minden ember arra vágyik, hogy harmóniában éljen önmagával és a környezetével. Napjainkban ugyanakkor az élet számos területén egyre nagyobb elvárásoknak kell megfelelnünk, testi és lelki értelemben egyaránt. Ennek következtében egyre több embert kínoznak testi és lelki feszültségek, például stressz, idegesség, alvászavar, egyre többen szenvednek az egyoldalú fizikai megterhelés és a mozgáshiány következményeitől. Így aztán a mai korban különösen nagy jelentősége van azoknak a módszereknek és technikáknak, amelyekkel tartósan jó egészségi állapotra és testi, szellemi, lelki harmóniára tehetünk szert. A „Jóga a mindennapi életben" rendszer ahhoz ad átfogó módszert, hogy önmagunkon segítsünk."

Buettner, Dan: A hosszú élet oázisai

BUETTNER, DAN: A HOSSZÚ ÉLET OÁZISAI - A LEGIDŐSEBBEK TANAI A HOSSZÚ ÉLETRŐL, GEOGRÁFIA KIADÓ, 2009

kekzonakonyvborito"Hosszú, jó egészségben eltöltött élet - bizony, ez még mai világunkban is lehetséges! Hogy miként? A körülményeket mindenütt vitatják, és gyakran félremagyarázzák, de a tény ettől még tény marad: a földteke bizonyos zugaibanfeltűnően sokan megérik a 80, 90, sőt 100 esztendős kort, méghozzá úgy, hogy mindvégig tevékeny életet élnek és élvezik a mindennapok adta örömöket. Glóbuszunk különleges tájain, a Kék Zónákban rejtezik a titok nyitja - az ott élők jellegzetes alkata, életvitele és étrendje adja a hosszú és tevékeny élet zálogát. Az Egyesült Államok öregedéskutató intézetének munkatársaival, a szakma kitűnő képviselőivel társulva Dan Buettler, a világutazó újságíró felkereste a Kék Zónákat, hogy kiderítse, mi teszi oly tartalmassá és kiegyensúlyozottá az ottaniak napjait. Könyvében Buettner nem elvont tudományos modelleket, nem magasröptű elméleti példákat állít elénk; hús-vér emberekről mesél, mindenki számára kézzelfogható tanulságokkal, megszívlelendő leckével szolgál. Tanácsaival, tippjeivel elérhető valósággá teszi mindannyiunk leghőbb vágyát - a hosszú és gazdag életet."

Robbins, John: Százévesen egészségben

ROBBINS, JOHN: SZÁZÉVESEN IS EGÉSZSÉGBEN, Partvonal kiadó, 2011

image 31"John Robbins, az Amerikában igen jól ismert és elismert táplálkozási szakértő ezúttal legendás kultúrák étkezési szokásainak nyomába ered. Mi lehet az oka - teszi föl a kérdést - , hogy a természeti népek lakói általában jóval hosszabb és egészségesebb életre számíthatnak, mint ami a fejlett társadalmakban megszokott?"

Campbell, T. Colin & Campbell M. Thomas: Kína tanulmány

CAMPBELL, T. COLIN & CAMPBELL M. THOMAS: KÍNA TANULMÁNY, PARK KIADÓ, 2012

kinatanulmany

"A Kína-tanulmány, a világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérése világosan és közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek között. Szerzője, Dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál. Nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek. A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok. Aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát."

Diamond, Jared: A harmadik csimpánz

DIAMOND, JARED: A HARMADIK CSIMPÁNZ FELEMELKEDÉSE ÉS BUKÁSA, Typotex kiadó, 2009

image 2610. fejezet: A MEZŐGAZDASÁG KÉTÉLŰ FEGYVERE

A mezőgazdaságot hagyományosan olyan emberi jellegzetességnek tartják, amelynek bevezetése anyagi tekintetben minden másnál nagyobb részben járult hozzá a majomsorból való felemelkedésünkhöz. A legutóbbi régészeti tanulmányokból azonban az derül ki, hogy a mezőgazdasági átkot is hozott a modern civilizációra – legalább annyit, amennyi áldást.

Dr. Tóth Csaba: Paleolit orvoslás

DR. TÓTH CSABA: PALEOLIT ORVOSLÁS, Jaffa kiadó, 2012


tothcsaba"Az elsők között lenni nagy kihívás, nehéz feladat! Dr. Tóth Csaba gyakorló orvosként, hosszú utat bejárva talált rá a számára hiteles paleolit szemléletre, amelyet sikerrel épített be gyógyító munkájába. Olvasóit is arra sarkallja, hogy gondolják újra egészségükhöz és általában az egészségügyhöz való hozzáállásukat."

Szendi Gábor: A nő élete - Mit hoz a jövő?

SZENDI GÁBOR: A NŐ ÉLETE - MIT HOZ A JÖVŐ?, Jaffa kiadó, 2012

no-elete-borito"November közepén jelenik meg új könyvem, 'A Nő élete'. 'A Nő felemelkedése és tündöklése' könyvemben arról írtam, milyenné formálódott nő és férfi az evolúció során. Új könyvemben azt elemzem, miként változtatták meg a nő evolúcióját a 19-20. században bekövetkezett radikális társadalmi változások, hogyan alakult át a nő teste, a lelke és a férfihez fűződő kapcsolata. Röviden: Mit hoz a jövő?"

Gesell, Silvio: A természetes gazdasági rend

GESELL, SILVIO: A TERMÉSZETES GAZDASÁGI REND, Kétezeregy kiadó,

atermeszetesgazdasagirend"Silvio Gesell, magyarul mindeddig meg nem jelent műve 1916-ban, csaknem 100 éve jelent meg először. Annak idején Gesell alternatív gazdasági modellje nagy visszhangra talált, majd a gazdasági és politikai erők váltakozásától függően hol megpróbálták elfelejteni, hol elkezdték újragondolni elméletét. "A pénz, amelyet nap mint nap használunk, kétféle, egymásnak ellentmondó célt szolgál: egyrészt csereeszköz, a munkamegosztás feltétele, így minden civilizáció alapja; másrészt felhalmozható dolog, s e minőségében akár akadályozhatja is a cserekereskedelmet."