A rendszeres alvás a tanulás kulcsa

A rendszeres alvás a tanulás kulcsa - London, 2015. január 14., szerda (MTI) - Az ember fejlődésének korai szakaszában a hosszú alvás a kulcsa mind a tanulásnak, mind az emlékezésnek - írja a BBC.

A hangszeren játszás csökkentheti a demencia kockázatát

A hangszeren játszás csökkentheti a demencia kockázatát - London, 2015. január 12., hétfő (MTI) - A hangszeren játszás csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát - derült ki egy ikerpárok bevonásával készített tanulmányból, amely azt mutatta, hogy az ikerpár zenélni tudó tagjánál egyharmaddal kisebb valószínűséggel jelentkezett időskori emlékezetvesztés.

Rejtélyes alvókor terjed egy kazah faluban

Rejtélyes alvókor terjed egy kazah faluban - Asztana, 2015. január 8., csütörtök (MTI) - Rejtélyes alvókor terjed egy kazah faluban, a hatóságok máshol ajánlottak otthont a lakosoknak - írja a BBC.

Az észak kazahsztáni Kalacsi faluban már két éve feltűnt a szokatlan betegség. Az érintettek váratlanul elszunnyadnak, majd akár napokig alszanak, később pedig emlékezetkiesésről, vagy néhány esetben hallucinációkról panaszkodnak. Eddig több mint száz esetet jelentettek, néhányan többször is átestek a furcsa állapoton az újonnan "Álmosvölgynek" becézett faluban.

Hatvanezer matuzsálem él Kínában

Hatvanezer matuzsálem él Kínában - Peking, 2014. október 21., kedd (MTI) - Kínának már csaknem 60 ezer 100 évesnél idősebb lakosa van, a népes "klub" korelnöke 128 éves - jelentette a kínai gerontológiai társaság kedden közreadott jelentésében.

Rekordok dőltek a negyedik Égi maratonon Sanghajban

Rekordok dőltek a negyedik Égi maratonon Sanghajban

Sanghaj, 2014. október 13., hétfő (MTI) - Sosem látott számú érdeklődőt vonzott a legmagasabb épület lépcsőinek meghódítására hirdetett negyedik Égi maraton vasárnap Sanghajban, ahol a sebességet illetően is rekord született.

A "hosszú élet szigete" lett a dél-kínai Hajnan

A "hosszú élet szigete" lett a dél-kínai Hajnan - Peking, 2014. szeptember 26., péntek (MTI) - A dél-kínai Hajnan megkapta a hosszú élet szigetének titulusát, miután több mint 1900 száz éven felüli polgár lakja és körülbelül 1,2 millióan élnek rajta 60 év felettiek - számolt be egy idősekkel és hosszú életűekkel foglalkozó nemzetközi szakértői testület (ISCPAL) döntéséről a kínai média pénteken.