FOODTEST - az ételintolerancia teszt

www.foodtest.hu

Ételintolerancia teszt, fehérjechip alapú diagnosztikai rendszerrel, 226 féle élelmiszerre.Egy étel – vagy akár több is – lehet az oka egészségügyi panaszainak! Megkeseríti napjait a gyakori gyomorégés, emésztési zavarok, haspuffadás, és nem találja az okát? Vagy sokszor megmagyarázhatatlan fejfájás, kiütések, viszkető ekcéma és fáradékonyság teszik kényelmetlenné életét? Ha orvosai sem találják az okot, nagy esélye van rá, hogy mindezekért egy étel a felelős. Önnek legalább 40% az esélye arra, hogy ételintoleranciája van.

Újbudai partnerünk: Kredenc - ételintoleranciával élők boltja

www.akredenc.hu

A Kredencben összegyűjtöttük azokat a termelőket, gyártókat és forgalmazókat, akik segítségével az ételintoleranciával élők számára egy helyen biztosítani tudjuk a napi élelmiszerek beszerzésének lehetőségét. Kínálatunkban pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, konyhai alapanyagok, lekvárok, delikát termékek, fűszerek széles skálájáról válogathatsz. Ezen kívül kis csapatunk is készséggel segít, ha tippekre, trükkökre és tanácsokra van szükséged. Bízunk abban, hogy a mi Kredencünkben megtalálod a számodra legjobb alapanyagokat és ételeket.

Stifter-Kajáry Cecília - dietetikus

www.etrendezdazeleted.eoldal.hu

Dietetikai szakkonzultáció, étrendtervezés, gyakorlati-ételkészítési tanácsok, életmódtanácsadás. Az egészséges életmód talán legfontosabb részét a megfelelő táplálkozásunk képezi. Napjainkban számos diéta és étredi ajánlás létezik, de valljuk be, olykor igen nehéz egyedül kiigazodnunk közöttük. A helyes étkezés terén egyre nagyobb hangsúlyt kap a téma szakemberének, a dietetikusnak a szerepe. A személyes találkozás során lehetőség nyílik az esetleges problémák feltárására és megoldására, konkrét étkezési tanácsokkal gazdagodhatunk. Az evolúciós medicina alapját képező paleo-elmélet a táplálkozástudomány szerves részévé válik, ugyanakkor a ˝diéta˝ fogalmával ellentétben egy komplex életmód-ajánlást fogalmaz meg, mely az egészséges életmódot támogatja. A dietetikus szakember segítségével értelmet nyer mindaz, amit a ˝visszatérés a gyökerekhez˝ szókapcsolattal fogalmazhatunk meg.

Hegyvidéki partnerünk: PaleoGyógyPorta - paleo szaküzlet, pékség és cukrászat

www.facebook.com/PaleoGyogyPorta

Egy hely, ahol megvehetsz minden szükséges alapanyagot. Egy hely, ahol megkóstolhatod a paleo ételeket és vendégül láthatod barátaidat is. Egy hely, ahol minden nap friss paleo-pékáruval, paleo-szendvicsekkel, paleo-süteményekkel, salátákkal várunk. Egy hely, ahol kéthetente együtt sütünk-főzünk. Egy hely, ahol kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz. Egy hely, ahol Te vagy fontos.

Belvárosi partnerünk: BioGusto - ételintolerancia szaküzlet és biobolt

www.biogusto.hu

Ételintoleranciások bioboltja. Térjen be hozzánk egy italra, kóstolja meg finom és egészséges süteményeinket! Boltunkban kiváló minőségű olasz, belga és magyar biotermékek között válogathat. Glutén-, laktóz-, cukor-, tojás- és élesztőmentes termékek széles választéka! Folyamatosan bővülő árukészlettel és akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat!

Dr. Kovácsy Zsombor - jogász, ügyvéd, irodavezető

www.kovacsy.hu

A beteg ember és hozzátartozója gyakran kerülhet morálisan, etikailag és jogilag is érzékeny, sérülékeny helyzetbe, amelyben nem mindig egyértelmű, hogy kinek, mikor, mekkora is pontosan a jogi mozgástere. Ennek megítélése legtöbbször egyáltalán nem magától értetődő, sokszor formállogikailag ki sem található, így gyakran uralkodik el a bizonytalanság, az ambivalencia éppen a legkiszolgáltatottabb helyzetekben. Különös nehéz időnyomás alatt, sürgős helyzetekben, vagy azonnali, mégis hosszútávú döntések meghozatalakor megfelelő szakértői segítség nélkül tisztán látni. Márpedig a jogi információs asszimetria csökkentése nélkül nehéz tájékozott döntéseket hozni, a rossz döntések utólagos korrekciójára pedig gyakran alig van lehetőség. Fontos tehát a tisztánlátás, ehhez pedig a szakértői segítség.